Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

(A.A) - Guess'in Türkiye Distribütörü Demsa Group Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Nevin Kepenek, 1981'de ABD'de kurulan ve 2005'te Türkiye'ye getirilen Guess'in şu anda İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da 15 mağazası bulunduğunu, 2012'inin başına kadar bu sayıyı 20'ye yükseltmeyi hedeflediklerini anlattı.

Türk tüketicisinin Guess'e olan yoğun ilgisinin her geçen gün daha da arttığını dile getiren Kepenek, '''Yeni yıla kadar İstanbul, Adana, Antalya, Gaziantep ve Denizli'de de Guess mağazası açılacak'' dedi.

Kepenek, Guess'in ABD'de bulunan genel merkezinin, Türk tüketicisinin markalarına ilgisinden oldukça memnun olduğunu ifade etti.

Bu çerçevede 2 yıl önce bir ödül aldıklarını dile getiren Kepenek, yakın bir zamanda çocuk giyiminde de Türk pazarına girebileceklerini vurguladı.

-''TÜRKİYE'DE JEAN PAZARINDA DÜŞÜŞ VAR''-

Kepenek, Türkiye'de Guess'in dışındaki diğer markalarda jean pazarında bir düşüş olduğunu gözlemlediklerini belirterek, şunları söyledi:

''Jeande dönem dönem markalar yüksek değer olarak görülüyor, trend oluyor. Gençler ona yöneliyor. Ama 2 yıl sonra düşüş görülüyor. Şu anda Türkiye'de jean pazarında düşüş var. Ancak biz bunu yaşamıyoruz. Guess olarak jean pazarında farklı bir yerimiz var. Bunu da sürdürmek istiyoruz. Bu sezonki hedefimiz de 10-15 bin jean satışı. Bunun gerçekleşeceğine inanıyorum.''