Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İtalya Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'ye, Jean-Claude Trichet'den boşalacak Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için destek verdi ve onu "kalitenin adamı" olarak niteledi.

Alman yetkililerin Draghi'yi tercih ettikleri bankacı olarak belirtmelerinin ardından, Sarkozy'den gelen destek, İtalyan liderler tarafından yürütülen kampanya ivme ekledi.

Sarkozy, bugün Roma'da İtalya Başbakanı Sergio Berlusconi ile birlikte yaptığı açıklamada, "Fransa, Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için bir İtalyanı destekleme konusunda çok mutlu olacak" dedi ve "Mario Draghi'nin iyi olduğunu biliyorum. Onu yalnızca İtalyan olduğu için değil, aynı zamanda kalitenin adamı olduğu için de destekliyoruz. Ve bu, Avrupa'daki rolü ve pozisyonu konusunda şüpheleri olan İtalya için de çok iyi bir sinyal olacak" şeklinde konuştu.

Kilit karar verici konumundaki Almanya Başbakanı Angela Merkel, henüz tercihini belirtmedi. Ancak Merkel'in yardımcıları, Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'nın artık Trichet'nin ardından bir Alman'ın gelmesi konusunda ısrarcı olmayacaklarını kaydetmişlerdi.