KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ericsson AB'den Volksawagen AG ve Porsche SE'ye şirketlerin tahmnilerin üzerinde kazanç açıklaması ile teknoloji ve endüstri hisselerinin öncülüğünde Avrupa hisse senetleri 5. gününde de yükseldi.

Dünyanın en büyük mobil telefon üreticilerinden Ericsson, ilk çeyrekte tahminlerin 3 katından fazla kazanç elde etti, hisseleri yüzde 11 sıçradı. Avrupa'nın en büyük otomotiv üreticisi Volkswagen hisseleri ise yüzde 5.2 tırmandı. Porsche da kar artışı açıkladıktan sonra hisseleri yüzde 6.2 değer kazandı. Bu yılki satış tahminini yükselten Volvo AB'nin hisseleri de yüzde 2 tırmandı.

Neredeyse 8 haftanın en yükseğine çıkan Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 değer kazanarak Londra'da 282.15 seviyesinden kapandı.  Intel'den L'Oreal'e açıklanan şirket karlarının yatırımcılarda ekonomik toparlanmaya dair güven oluşturması ile endeks; bu yılın en düşüğü olan 16 mart tarihinden beri yüzde 7.6 tırmandı.

11 nisan tarihinde beri ilk çeyrek rakamlarının açıklayan Stoxx 600 Endeksi'ndeki 61 şirketin yüzde 66'sı "sürpriz sonuç"la karşılaştıklarını açıkladı.  

Batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinin 12'si günü yükselişle tamamladı. almanya'nın DAX Endeksi yüzde 0.6 tırmanırken Fransa'nın CAC 40 Endeksi ise yüzde 0.5 değer kazandı. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi ise yüzde 0.2 değer kaybetti. 

Advertisement