Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Usame bin Ladin'in Pakistan'da ABD'li özel tim tarafından öldürüldüğünün açıklanmasının ve şirket bilançolarının beklentilerin üzerinde seyretmesiyle Asya Borsaları yükselerek, MSCI Asya Pasifik Endeksi'ni 4 ayın zirvesine taşıdı.

Dünyanın 2 numaralı inşaat malzemeleri üreticisi Komatsu Ltd., Caterpillar Inc.'in kazançlarının beklentilerini aşmasıyla yüzde 2.7 değerlendi. Japon yazıcı üreticisi Seiko Epson Corp., 2011 mali yılı için net gelirinin yüzde 66 artacağı tahmininde bulunmasının ardından yüzde 4.4 yükseldi. Güney Koreli mühendislik şirketi GS Engineering & Construction Corp., hükümetin inşaatçı şirketlere yardım edeceğini açıklamasının sonrasından yüzde 1.9 artış kaydetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 değerlenerek 140.25 puana çıktı ve 19 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesine işaret etti. Endeks geçtiğimiz hafta Fed'in ABD ekonomisini teşvik paketinin sürdürüleceğini açıklamasının ardından yüzde 0.5 yükseldi.

Usame bin Ladin'in ölümünün endişeleri bir miktar gevşettiğini belirten SMBC Nikko Securities Inc.'in piyasa analistlerinden Koichiro Nishio, ancak bunun Ortadoğu'daki riski azaltacağına ihtimal vermedi. Nishio, ABD ve diğer gelişmekte olan ülkeler talebin toparlanmasının kazançlara da yansımaya devam edeceğini söyledi.