KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de Mart'ta 53.4 olan imalat sektörü PMI endeksinin Nisan ayında 52.9'a indiği açıklandı. Çin Merkez Bankası, enflasyonla mücadele etmek amacıyla faiz oranlarını 4 kez artırmıştı.

Seul'deki KEB Futures'ta trader olan Chaer Un Soo, "Yatırımcılar, Çin'in enflasyonla mücadele etmek için yeni adımlar atacağına dair endişeli, bu da bakır fiyatlarını etkiliyor" dedi.

Temmuz vadeli bakır, New York Comex piyasasında 4.1075 dolar/lb ile 15 Mart'tan beri en düşük seviyeye inmesinin ardından 4.55 sent veya yüzde 1.1 gerileyerek 4.1335 dolar/lb oldu. Mart'ta yüzde 4.2 gerileyen bakır fiyatları, Nisan ayında yüzde 3 değer kaybetti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in Pakistan'da öldürüldüğünü açıklamasıyla dolar, 6 para birimi karşısında 10 gün içinde ilk kez yükseldi. Doların değerlenmesi, bakırın daha yüksek seviyeden işlem görmesine neden oluyor.

Bakır, 15 Şubat'taki 4.6575 dolarlık rekor seviyesinden yüzde 11 oranında geriledi. Londra Metal Borsası ile Shanghai Vadeli İşlemler Borsası bugün tatil nedeniyle işlem yapmıyor.

Advertisement