KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İMKB 100 pozitif modda başladığı güne hafif geri çekilmelerle devam ediyor. Bin Ladin haberleri sonrasında risk iştahındaki canlanmaya bağlı olarak prim yapan hisseler gün içinde en düşük 69.250 puanı test ederken görülen en yüksek seviye ise 69.807 olarak kaydedildi. İngiltere’nin piyasaların resmi tatil sebebiyle kapalı olmasından kaynaklanan düşük hacimli seyir de diğer önemli bir nokta, bileşik endekste toplam hacmin 3 milyar TL’yi geçemediği gözleniyor. VOB’da ise İMKB 30 üstüne yazılan kontratlarda işlem hacmi 100 bin kontratı bulamadı ve düşük hacmi teyit eder nitelikte.

% 0.53 artışla 69.614 puana yükselen bileşik endekste banka hisseleri % 0.72’lik yükseliş kaydederken % 0.92 değerlenen sanayi şirketlerinin gerisinde kalıyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisselerinde açıklanan bilanço sonrası geri çekilmeler gözlenirken (2.94, - % 2) GMYO Endeksi de % 1’den fazla düşüş gösteriyor.

Gösterge tahvil faizi ise günü % 8.37 bileşikten tamamlamak üzere, TL’deki yatay seyir ise devam ediyor. Dolar’a karşı 1.52 seviyesinin aşağı geçmeye çalışan kur, Euro’ya karşı ise 2.2545 düzeyinde. Yarım Euro ve yarım Dolar’dan oluşan Sepet Kur ise 1.8870’e düştü.

NEW YORK BorsaSI YÜKSELİŞLE AÇILDI

ABD'de New York Borsası hisse senetleri ise, El Kaide Lideri Bin Ladin'in öldürülme haberi sonrası yükseldi. Bu çıkış ile birlikte, Standard & Poor's 500 Endeksi beş gün üst üste yukarı yönde hareketini sürdürdü.

Obama'nın Bin Ladin'in öldüğünü açıklaması Avrupa borsalarına da pozitif etki yaptı. Hisse senetleri sekizinci günde de yükseldi. Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.3 değerlendi ve Londra'da saat 14:15 itibariyle 248.48 puana çıktı. Bu, 2 ayın en yüksek seviyesi.

Gökhan Şen (gsen@bloomberght.com)

Bloomberg HT Araştırma Bölümü

Advertisement