Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Obama, Beyaz Saray’da “Amerika için iyi bir gün” ifadesini kullanarak, El-Kaide lideri Usame bin Ladin’in ölümüyle dünyanın daha iyi ve daha güvenli bir yer haline geldiğini söyledi. Ancak ABD'de güvenlik birimleri olası bir saldırıya karşı tetikte bekliyor.

FBI, Bin Ladin'in öldürülmesi sonrası olası bir saldırı girişimine karşı ülke genelindeki güvenlik birimlerini uyardı.

İstihbarat bülteninde, çekirdek El Kaide grubunun yakın gelecekte ABD'ye karşı saldırılar düzenlemesi olasılığının düşük olduğu, ancak dünya genelindeki yan örgütlerinin Bin Ladin'in ölümünü saldırı planlarını hızlandırmak için gerekçe olarak kullanabileceği belirtildi.

İstihbarat camiası, Amerikan kentlerinin, havacılık ve toplu ulaşımın ve abd hükümet binalarının teröristler için cazip hedefler olmayı sürdüreceğine inanıyor.

ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ise El Kaide liderinin öldürülmesinin ardından, ülkede terör alarmı seviyesinin yükseltilmesinin planlanmadığını söyledi.

Öte yandan öldürülen kişinin gerçekten Bin Ladin olup olmadığı, bir süre daha kafaları kurcaladı. Kuşkuya yanıt veren Amerikalı yetkililer, Bin Ladin'in cesedi üzerinde yapılan dna testlerin ailesiyle yüzde yüze yakın oranda eşleştiğini belirtti.

Amerikalı yetkili, Bin Ladin'in eşi olduğu düşünülen bir kadının da kimliğini teşhis ettiği de belirtildi.