KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Şirket kazançlarının bir kısmının beklentileri tutturamamasıyla ekonomik büyümenin hız kestiğine ilişkin endişeler arttı. Endişe ve sinyallerin etkisiyle Asya Borsaları değer kaybederken, güvenli talep arayışı Japon yenini yükseltti.

Usame bin Ladin'in öldürülmesinin ardından ABD ve Avustralya'nın dünya genelinde büyükelçiliklerindeki güvenlik düzeyini artırmasıyla dolar, getirisi yüksek para birimleri karşısında değer kazandı. Emtia fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle yatırımcılar Avustralya ve Yeni Zelanda'nın varlıklarından uzaklaştı; 2 ülkenin paraları zayıfladı. Kanada doları ise ülkenin Başbakanı Stephen Harper'ın çoğunluk hükümeti olarak yeniden göreve başlayacağının açıklanmasıyla yükseldi.

Veriler bakımından bir miktar hayal kırıklıklarının gözlemlendiğini hatırlatan Hong Kong'daki Credit Agricole CIB'nin Döviz stratejistlerinden Mitul Kotecha, Usame bin Ladin'in öldürülmesinin ardından misilleme yapılmasına ilişkin endişelerin risk iştahını kapattığını, bunun da yeni yukarı çektiğini söyledi.

Japon yeni euro karşısında 120.45'ten 119.94'e yükselirken, dolar karşısında da yüzde 0.2 değerlenerek 81.04'ten işlem gördü. Euro/Dolar paritesi de yüzde 0.2 gerileyerek 1.4801 dolar seviyesine düştü.

Advertisement