Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Usame Bin Ladin'in ölüm haberinin misillemeye neden olacağı endişesi yayılıyorken ABD'nin ekonomik büyümesinin yavaşlayabileceği sinyalleriyle petrol New York'ta üst üste ikinci gününde de düştü.

ISM imalat endeksinin düşmesi ile vadeliler bugün yüzde 0.7 kadar değer kaybetti. Enerji Bakanlığı'nın yarın açıklayacağı verilerden önce Bloomberg'in analist araştımasına göre ABD ham stokları ikinci haftasında da yükseliş kaydetti. El Kaide liderinin Pakistan'da öldürüldüğü haberinin ardından petrol opsiyonlu volatilite yükseldi.

"ABD'deki imalat sektörü toparlanmanın en hızlı görüldüğü alan" diyen Melborn merkezli National Australia Bank Ltd.'nin maden ve enerji ekonomisti Ben Westmore, "Petrol fiyatına terör etki etmiş olabilir fakat bu çok da fazla şey değiştirmez" yorumunda bulundu.

NYMEX elektronik işlemlerde haziran teslimli petrolün varili 77 sent gerileyerek 112.75 dolara düştü. Kontrat ise Singapur saati ile 11.45'te 112.93 dolar oldu. Önceden 114.83 dolara kadar yükselen kontrat ardından dün yüzde 0.4 ya da 41 sent kaybederek 113.52 dolara geriledi.  Fiyatlar geçtiğimiz yıl yüzde 31 yükseldmişti.

Haziran sonlu brent petrolünün varili 52 sent düşerek Londra ICE Vadeliler Avrupa Borsası'nda 124.60 dolardan işlem gördü. Brent, dün yüzde 0.6 ya da 77 sent gerileyerek 125.12 dolar olmuştu.