Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, güçlü doların emtia üreticilerine satış getirmesi ve Sears Holdings Corp.'un, aynı mağaza satışlarında düşüş olduğunu açıklamasının ardından perakende şirketlerindeki satışlara öncülük etmesi sonrası aşağıda açıldı.

Newmont Mining Corp. ve Exxon Mobil Corp., altın ve petrol fiyatlarındaki düşüşler ile birlikte, metal ve petrol şirketlerindeki satışların hızlanmasına yardımcı oldu. ABD'nin en büyük zincir mağazası Sears Holdings Corp. yüzde 10 düştü. Doğalgaz sondaj şirketi Chesapeake Energy Corp., zarar açıklamasının ardından yüzde 3.3 geriledi. Pfizer Inc., geçen yıl dünyanın en fazla satılan ilacı olan Lipitor kollestrol hapının satışlarının analistlerin tahminlerinin altında kalması sonrası yüzde 1.2 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.2 düşüşle, New York saati ile 09:36'da 1,358.98 puana indi. Dow Jones Endeksi 12.34 puan ya da yüzde 0.1 düşüşle 12,795.02 puana geriledi. Her iki endeks de dün Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyelerine ulaşmıştı. Dolar Endeksi yüzde 0.2 yükselerek 73.080'e çıktı.

Newedge Group'un Zürih ofisinden kıdemli satış traderı Radu Margoses, "Piyasalar uzun zamandır aşırı alım durumunda" dedi ve "Şirketlerin yılın ortasında karlılığını sürdürebilme konusunda güçlüklerle karşılaşacağı izlenimi ediniyoruz" şeklinde görüş bildirdi.