Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Holcim Ltd. ve Alstom SA gini şirketlerin karlarının analistlerin tahminlerinden kötü çıkması sonucu, ikinci gün üst üste düştü. Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadelileri de aşağı yönde hareket etti.

Dünyanın en büyük ikinci çimento üreticisi Holcim, ham madde maliyetlerinin artması sonucu düşük kar açıklamasının ardından yüzde 3.9 değer kaybetti. Dünyanın üçüncü en büyük elektrik ekipmanları üreticisi Alstom, tüm mali yıl karının yüzde 62 düşmesinin ardından % 2.1 düştü. Dünyanın en büyük bira üreticisi Anheuser-Busch InBev NV, ABD'de yüksek işsizlik seviyelerinin tüketicilerin daha az miktarda bira içmelerine neden olması ile birlikte, ilk çeyrek hacminin tahminlerden düşük çıkması sonrası yüzde 3 düştü.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.4 düşerek, Londra saati ile 09:17'de 281.26 puana indi. Endeks Nisan ayında, şirketlerin analistlerin tahminlerinden daha iyi kar açıklaması ve Fed'in düşük faizi "uzunca bir süre" daha devam ettireceğini açıklaması sonrası, bu yılın en büyük aylık çıkışını gerçekleştirmişti.

Londra'da City Index Ltd.'den piyasa stratejisti Joshua Raymond, "Ne kadar çok şirketin beklenene paralel ya da beklenenden daha iyi kar açıkladığı düşünüldüğünde, beklenti çıtası yükseliyor ve bu şirketlerin yatırımcıları memnun etmesi daha zor hale geliyor" dedi ve "Son ralli sonrası hisse senedinde gördüğümüz gevşeme, kar satışlarından başka bişey değil" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 düştü. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 1.3 geriledi. Japonya piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalıydı.