Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı yetkililer,Yunanistan'ın piyasalarını 2012'in başlarına kadar canlandırmayı başaramayacağı gerekçesiyle, ülkenin kurtarma paketinde düzenlemelere gitmeye hazırlanıyor.

Euro Bölgesi bakanları bu hafta sonu bir araya gelerek, Yunanistan'ın öngörülenden daha fazla nakite ihtiyacı olacağına karar verdi. Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Yunanistan'ın programda yeni düzenlemelerin gerekli olduğunu savundu.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ise borç krizindeki ülkenin kurtarma programında değişikliklere gitmenin kaçınılmaz olacağını belirtti. Karar, analistler ve yetkililerce geniş kapsamlı olarak kabul edilirken, durumun genel anlamda kabul görmesinin zor olduğuna dikkat çekiliyor.

Yeni düzenlemelerin, Yunanlılar için de olumsuz anlamda bir dönüm noktası olabileceği düşünülüyor. Tartışmaya katılan yetkililer henüz Yunanistan'ın paketindeki değişiklikler üzerinde bir karara varmadı.

Ancak Yunanistan Maliye Bakanı George Papaconstantinou, Yunanistan'ın borçlarının geri ödemesinin ertelenmesi ve yardımın miktarının artırılması gibi seçeneklerin üzerinde duruyor.