KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri, Hazine'nin üç gün sürecek olan iç borçlanma ihaleleri öncesi değer kaybetti. Öte yandan, Pacific Investment Management Co.'nun ABD borçlanma kağıtları aleyhine pozisyonlarını artırması da tahvillerin değer kaybetmesini destekledi. Bunun sonucu, 10 yıl vadeli ABD hazine kağıdının faizi bu haftanın zirvesine doğru hareketlendi.

Tahviller, bugünkü 32 milyar dolar tutarındaki üç yıl vadeli iç borçlanma ihalesi öncesi, faizleri bu yılın en düşük seviyelerine düşüren rallilerine ara verdi. 9.14 triyon dolar ile rekor seviyeye çıkan kamuda işlem gören ABD hazine borçlanma kağıdı miktarı, Fed'in gelecek ay tahvil alım programını sonlandırdığı zaman, faizlerin artabileceği endişelerini güçlendiriyor.

ABD Hazine Bakanlığı, 14.29 trilyon dolarlık borç limitine Mayıs ayında ulaşılacağını kaydetti. Pimco'nun 240.7 milyar dolarlık Total Return Fonu'nun, web sitesinde yayınlanan rakamlara göre, varlıklarının eksi yüzde 4'ü hazine ve hazine borçları ile ilişkili. Bu oran Mart ayında eksi yüzde 3 seviyesindeydi.

Rabobank International Ltd.'n,in Londra ofisinden kıdemli sabit getirili yatırım araçları stratejisti Richard McGuire, "Piyasada bu hafta fazla miktarda arz var ve bu durum piyasa üzerinde baskı oluşturacak" dedi ve "Nihayetinde Kongre'nin borçlanma tavanını düzenleyebileceğini düşünüyoruz. Ancak bu duruma yönelik belirsizlik Hazine kağıtları için olumsuz bir unsur" şeklinde görüş bildirdi.

10 yıl vadeli ABD hazine kağıdının tahvili 2 baz puan yükselerek, Londra saati ile 09:45'te yüzde 3.17'ye yükseldi. Şubat 2021'de vadesi dolacak yüzde 3.625 faizli kağıdın fiyatı ise 103 24/32 seviyesinde. 10 yıl vadeli kağıdın faizi,   Mayıs'ta yüzde 3.13 ile son beş ayın en düşük seviyesine indikten sonra, dün % 3.18 seviyesine yükselmişti.

ABD Hazinesi, ayrıca, yarın 24 milyar dolar tutarında 10 yıl vadeli tahvil ve 12 Mayıs'ta 16 milyar dolar tutarında 30 yıl vadeli tahvil satışı yapacak.

Advertisement