Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Microsoft Corp., 8.5 milyar dolarak internette telefon hizmeti sağlayan Skype'ı satın alarak, son 36 yılın en büyük yatırım hamlesini gerçekleştirdi. Yazılım devi şirket böylece Google ve Apple'la olan rekabetinin tabanını da artırmış oldu.

Dünyanın en çok bilinen internet markalarından biri olan Skype'ın satışı, 1.5 yıl önceye kadar şirketin hisselerini satın alan yatırımcılara da 5 milyar dolarlık kâr sağladı.

Diğer yandan analistler, Skype'ın fiyatının kısa sürede kaydettiği hızlı yükseliş konusunda bazı uyarılarda bulunarak, internetten kaynaklanabilecek bir balon riskine dikkat çekti. Microsoft'un hisse fiyatı ise marjlarda ufak bir düşüş kaydetti.

Skype'ın aylık 145 milyon aktif kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor.

Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada, bunun Microsoft ürünleri ve yazılım araçlarının da talebini artıracağını belirtti.

Ballmer, kullanıcıların Xbox video oyunlarından, Windows telefon ve Outlook email yazılımlarına kadar birçok yeni programdan yararlanacağını söyledi.

Ballmer aynı zamanda Skype'ın, Microsoft'un rakip şirketlerinden biri olan Apple iOS ve Google'ın Android sistemlerinden de hâlâ erişilebilecek olacağı konusunu teyit etti.

Skype'ın Microsoft ile görüşmeden önce Google ile de olası birleşme ihtimalleri konusunda görüştüğü biliniyor.