KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Borsaları temel tüketim maddeleri ve havayolu şirketlerinin öncülüğünde değer kazandı. Çin'deki yatırımcılar, hükümetin sıkılaştırma politikalarından daha az etkilenecek ve güçlü yuandan avantaj sağlayabilecek hisselere yöneliyor.

Çin'in en büyük likor üreticisi Kweichow Moutai Co., bu haftanın en büyük değerlenmesini kaydetti. China Southern Airlines Co., yuan vadelilerinin bu ayki yükselişinin etkisiyle yüzde 2.8 prim yaptı. SAIC Motor Corp., Çin'de otomobil satışlarının Nisan ayında gerilemesinin ardından otomobil üreticilerindeki düşüşe öncülük etti.

Yatırımcıların bugünkü enflasyon verilerinin ardından enflasyon korumalı hisselere yöneldiğini belirten Central China Securities Co.'nun stratejistlerinden Li Jun, aynı zamanda yuanda da değerlenme beklendiğini söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi Çin'in enflasyon verilerinin sonrasında görülen yüzde 0.8'lik düşüşü telafi ederek, yüzde 0.1 kazanç sağladı ve 2,894.33 puana yükseldi. CSI 300 Endeksi ise yüzde 0.2 artışla 3,160.39 puana çıktı.

Şanghay Endeksi 18 Nisan'da kaydettiği 5 ayın zirvesinden bu yana yüzde 5.3 değer kaybetti. Endeksteki gerilemede hükümetin parasal sıkılaştırmalarını artıracağı ve daha fazla faiz artışına gideceği yönündeki endişeler etkili oldu. Şanghay Endeksi'ndeki kayıplar, endeksin bu yılki kazançlarını yüzde 3.1'e geriletti.

Çin'de TÜFE Nisan ayında yıllık bazda 5.3 olarak gerçekleşirken, hedef enflasyonu da 4.  kez üst üste artış kaydetmiş oldu.

Advertisement