Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borç krizindeki Yunanistan'a yardım konusunda Avrupalı liderlerin desteklerini artıracağına ilişkin spekülasyon, Asya Borsalarını da yukarı taşıdı. MSCI Asya Pasifik Endeksi, bu yılki aylık en sert düşüşünü de durdurdu.

Hong Kong'lu ve Yunanistan'da da faaliyet gösteren konteynır şirketi Cosco Pacific Ltd. yüzde 1.6 yükseldi. Avrupa'yı, Japonya'nın ardından en büyük pazarı olarak gören PlayStation'ların üreticisi Sony Corp. yüzde 1.2 değerlendi. Dünyanın en büyük gemi inşaatçısı Hyundai Heavy Industries Co., Lloyd's List raporunun ardından yüzde 6.7 oranında prim yaptı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1 kazançla 135.65 puana yükseldi ve 13 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. Endeks geçtiğimiz hafta Avrupa'daki borç krizinin kötüleşmesi ve küresel ekonomik toparlanmadaki yavaşlamanın şirket kazançlarına zarar vereceğine ilişkin endişeler sebebiyle en uzun süreli haftalık kayıp dönemini kaydetmişti.

Yunanistan'a yeni yardım verilmesine yönelik tartışmaların piyasa duyarlılığını yukarı çekeceğini, ancak hâlâ kesin bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirten Sidney'deki Pengana Capital Ltd.'ın fon yöneticilerinden Diane Lin, "hisse senedi değerlemeleri cazip görünüyor, ancak küresel ekonomiye ilişkin endişeler hâlâ var" dedi.