Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Commerzbank AG, yunanistan'ın devlet tahvili faizlerinin, yardım paketinin genişlemesinin yatırımcıların güvenini sağlayamamasına bağlı olarak, rekor yüksek seviyelerin yakınlarında kalmaya devam edebileceğini kaydetti.

Banka'nın Frankfurt ofisinden sabit getirili menkul kıymet stratei müdürü Christopher Rieger, "Orta ila uzun vadeli Yunan devlet tahvillleri şu an için muazzam risk primi gerektirecek" dedi ve "Yeni bir anlaşma muhtemelen iki ila üç yıllıkların itfasını kapsayacak. Bu nedenle, 2013 halen kilit bir yıl. Bu dönem geldiğinde, borçların yeniden yapılandırılmaya ihtiyaç duyulacağı yönündeki risk çok gerçekçi" şeklinde görüş bildirdi.

Yunan tahvilleri, Euro Bölgesi maliye bakanları grubu başkanı Jean-Claude Juncker'in dün, Yunanistan'ın borş krizine Haziran ayının sonuna dek kesin yanıt verileceğini açıklamasının ardından, bugün değer kazandı.

Ynanistan'ın 10 yıl vadeli devlet tahvilinin faizi 30 baz puan düşerek, Londra saati ile 11:05'te yüzde 16.13'e düştü. Bu faiz 24 Mayıs'ta yüzde 17.10 ile rekor seviyeye yükselmişti. İki yıl vadeli tahvilin faizi 22 baz puan düşerek yüzde 25.09'a geriledi.