Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Avrupa Merkez Bankası Başkanı jean-Claude Trichet'nin Yunanistan'ın yeni tahvillerinin alımına destek sinyalleri vermesinin ardından, son 10 haftanın en düşük seviyesinden yükseldi. ABD endeks vadelileri de yükselirken, Asya hisseleri artı ile eksi bölgeleri arasında dalgalandı.

Hollanda bankası ING Groep NV, ABD'deki online birimi içim satın alma yaklaşımları olduğunu açıklamasının ardından yüzde 1.3 değer kazandı. Credit Agricole SA ve Sky Deutschland AG, aracı kurumları iki hisse için de "al" tavsiyesi vermelerinin ardından yükseldi.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0.3 yükselerek, Londra saati ile 08:45'te 272.98 puana çıktı. Endeks dün, küresel ekonomik toparlanmanın yavaşlamakta olduğu endişelerine bağlı olarak son 10 ayın en düşük seviyesine inmişti. Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.5 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yaklaşık yüzde 0.1'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Frankfurt'ta Baader Bank AG'den araştırma müdürü Robert Halver, "Avrupa Merkez Bankası borç krizinde statükodan başka bir yol olmadığının farkında" dedi ve "Trichet, Yunanistan sorununun çözümünün, tekrar sermaye piyasasına dönerek ve yalnızca yardım paketlerine güvenmeyerek, yumuşak bir yeniden yapılandırma olduğunu biliyor" şeklinde görüş bildirdi.