Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, Asya'nınardından Avrupa'da yükselişe geçti. Yükselen enflasyon ve Avrupa'nın borç krizi sebebiyle altın Londra'daki 3 günlük düşüşünü yarıda keserek tırmanışa geçti.

Çin, 3 yılın en büyük enflasyon artışıyla karşı karşıya kaldıktan sonra bankaların zorunlu karşılık oranlarını  50 baz puan artırarak yüzde 21,5'e çıkardı. En son geçen ay zorunlu karşılık oranını yüzde 21'e çıkaran Merkez Bankası, bu yıl bankaların zorunlu karşılık oranlarını altıncı kez ve geçen yıl ekim ayından bu yana dokuzuncu kez artırmış oldu.

Yunanistan'ın iflasın eşiğinde olduğunu belirten Standard & Poor's ise ülkenin notunu 3 kademe birden düşürdü, böylece Yunanistan dünyanın en düşük notuna sahip ülke oldu.

"Enflasyon hikayesi hala daha insanların zihinlerinde bir yerde duruyor." diyen MKS Finance SA traderı Bernard Sin, "Avrupa kesinlikle bir sorun. Bu yüzden altına bu kadar talep oluyor. Tüm bu seviylerden traderlar oldukça mutluluk duyuyorlar." yorumunda bulundu.

Daha önce yüzde 0.5 kadar değer kazanan spot altının onsu yüzde 0.2 ya da 3.25 dolar artışla Londra'da 11.29'da 1,519.35 dolardan işlem gördü. New York Comex'te işlem gören ağustos teslimli altının onsu yüzde 0.3 artışla 1,520 dolara ulaştı.