Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

17 ülkeyi kapsayan Euro Bölgesi'nde sanayi üretici Nisan'da bir önceki aya kıyasla yüzde 0.2 arttı. Bloomberg'in beklentisi ise yüzde 0.2 düşüş olacağı yönündeydi.

Mobilya ve ev eşyası gibi kalıcı mal üretimindeki artış, Avrupa'da sanayi üretiminin yükselişinde etkili oldu.

Euro Bölgesi sanayi üretimi Nisan ayında yıllık bazda ise yüzde 5.2 oranında artış kaydetti. Bu oran bir önceki ayda yüzde 5.8 olarak gerçekleşmişti.

Euro Bölgesi ekonomisi, artan yatırım ve ihracatların yılın ilk çeyreğinde Almanya'daki hızlı yükselişinin ardından, bir miktar yavaşlama sinyali veriyor. Avrupa'da ekonomik güven Mayıs'ta zayıflarken, imalat büyümesi düştü; Almanya'da ise yatırımcı duyarlılığı azaldı.

Standard&Poor's 13 Haziran'da Yunanistan'ın temerrüde çok yakın olduğu uyarısında bulunarak, ülkenin kredi notunu 3 kademe düşürmüştü.

Almanya'nın verilerinin güçleneceğini, ancak özellikle Yunanistan gibi borç krizindeki ülkelerin olumsuz verilerle devam edeceği tahmininde bulunan BHF Bank AG'nin ekonomistlerinden Gerd Hassel, "sanayi üretiminin büyümeyi çekeceğini", ancak bu yıl için yalnızca vasat bir büyüme beklediklerini aktardı.