KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, işsizlik başvurularındaki düşüşün, Yunanistan'ın borç krizine ilişkin kötümserliğe ağır basması sonrası yüksek açıldı. Bu yükseliş, gösterge endeksin son üç ayın en düşük seviyesini görmesinden bir gün sonra gerçekleşti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.1'e yakın bir yükseliş göstererek, New York saati ile 09:32'de 1,265.84 puana çıktı. Endeks dün yüzde 1.7 düşmüştü. Stoxx Europe, gün içinde yüzde 1.3 kadar düştükten sonra kayıplarının bir kısmını geri aldı ve yüzde 0.9'luk bir kayıp gerçekleştirdi. ABD para biriminin altı önemli para birimi karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi yüzde 0.3 yükselirken, ABD Hazine kağıtlarındaki kazançlar, 10 yıl vadeli tahvil faizinin 3 baz puan inerek, 2011 yılının en düşük seviyesinin yakınlarındaki yüzde 2.94'e düşmesine neden oldu. İsviçre frangı 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kazanırken, Japon yeni 15'i karşısında yükseldi.

Küresel hisse senetleri bugün, Yunanistan Başbakanı George Panandreu'nun görevi bırakmaya zorlanacağı ve bunun da Yunanistan'ın temerrüd riskini artıracağı endişeleri ile değer kaybetti. ABD hisse senetleri ise dünkü düşüşün ardından bugün, işsizlik başvurularının 16,000 düşerek 414,000'e gerilemesi ve konut başlangıçları verisinin beklenenden iyi çıkmasının ardından istikrar kazandı.

 

Advertisement