Advertisement
HABERLER ABONE OL

AB Komisyonu üyelerinden Stefan Füle’nin TÜSİAD ile görüşmesinde, TÜSİAD Heyeti, AB uyum sürecinin temel konularının yanı sıra Kıbrıs sorunu hakkındaki görüşlerini aktardı.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Kıbrıs sorununun çözümünün, Türkiye’nin AB yolunda ilerlemesi açısından önemli olduğu kadar, KKTC halkının ekonomik izolasyonunun sona ermesi için de önemli olduğunu belirtti.

Yeni kurulan hükümette Avrupa Birliği Bakanlığı’nın oluşturulmasının Türkiye’nin müzakere sürecine ivme kazandıracağına inandığını vurgulayan Boyner, "Avrupa Birliği üyeliği, Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomik büyümesi ve demokratikleşme süreci için temel referans noktasıdır" dedi.

Boyner, yeni dönemde katılımcı bir yöntemle hazırlanacak olan yeni bir anayasanın da bu sürece katkı sağlayacağını savundu.

Füle, Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve sendika başkanları ile da buluştu. Hisarcıklıoğlu, AB'ye müzakereleri hızlandırın çağrısı yaptı.

“SIKINTILAR OLDUĞUNUN FARKINDAYIM”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Avrupa Komisyonu üyesi Stefan Füle onuruna akşam yemeği verdi.

Bağış, "Avrupa Birliği entegrasyonu, hükümetimizin politikasının çok önemli bir bölümü. Bunun üzerinde çalışacağız" dedi.

Füle ise seçimlerdeki başarısından dolayı Ak Parti'yi, yeni bakanlığı dolayısıyla da Bağış'ı kutladı.

Türkiye ile AB arasındaki ilişki ve bağların güçlü ve uzun süreli olduğunu vurgulayan Füle, fakat kendisinin ve Bağış'ın bu ilişkide pek çok potansiyel olduğu kadar pek çok sıkıntının da bulunduğunu bildiğini dile getirdi.

Kendisinin ve komisyon üyelerinin ellerinden gelenin en iyisini yapmaya kararlı olduğunu dile getiren Füle, "Süreç yeniden başladı. Hükümetiniz Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne daha da yaklaştıran çok iyi işler yaptı" dedi.