Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya’nın bir an önce harcamalarda kesinti öngören kapsamlı bir planı hayata geçirmesi gerektiğini savunan Uluslararası Para Fonu, krizin vuracağı bir sonraki ülkenin İtalya olacağı konusunda da uyarıda bulundu.

Yunanistan’daki mali krize de değinen IMF, Yunanistan’ın 71 milyar eurosu AB fonu ve 33 milyarı özel sektörden olmak üzere ekstra desteğe ihtiyaç olduğunu, Yunanistan’ın 2014 itibariyle piyasalara geri dönmesinin istendiğini söyledi.

Yunanistan için olduğu gibi, İtalya için de bir rapor hazırlayan Para Fonu, İtalya’nın tek çıkar yolunun sürdürülebilir büyüme olduğunu, kamu borcunun altından kalkmanın ancak bu şekilde mümkün olacağını savundu.

IMF, Berlusconi’nin geçtiğimiz günlerde bütçe paketini hayata geçirmek üzere çağrıda bulunmasını ise, “Roma Hükümeti, büyüme rakamları konusunda fazla iyimser davranıyor” diyerek değerlendirdi.

IMF raporunda, İtalya’nın harcamalarda kesintiyi öngören bütçe paketinin kararlı bir şekilde uygulanmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekildi.

Fon, aynı zamanda önden başlatılacak harcama kesintilerinin de piyasa duyarlılığı üzerinde olumlu bir etki yaratabileceğini ifade etti.

IMF, İtalya’nın 2010’daki yüzde 1.3’lük büyümenin ardından, ülkenin bu yıl yüzde 1 büyüyeceğini öngörüyor.