Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Diyarbakır'daki terör saldırısının ''tahammül boyutunu zorladığını'' belirterek, ''Milletimizin birliğine, bütünlüğüne kastedenleri tek sözcükle Allah kahretsin'' dedi.

Günay:''Şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Ama bu olay sabır boyutlarını aşıyor. Karşılaştığımız olay tahammül boyutlarını zorluyor. Biz Türkiye'de başından beri barış, birlik olsun istiyoruz. Kaynaklarımız silaha harcanmasın, ekonomiye, yatırıma, insanların rahat yaşamasına harcansın diyoruz. Hakkari'nin Yüksekova'sına Kültür Merkezi yapmaya çalışıyoruz. Ayrımsız Türkiye'nin gelirini artırmaya çalışıyoruz. Kardeşçe ortamın gelişmesini istiyoruz. Çalışıyoruz ama bir türlü hain tuzaklardan kurtulamıyoruz. Yüzde 11 civarında büyüme var. Ama sevincimizin bir hafta bile sürmesine fırsat verilmiyor, hain tuzakların ne yazık ki son bulduğu yok.''

Atatürk'ün 'Yurtta Barış Dünyada Barış' sözünün temel bir öngörü ve talep olduğunu söyleyen Günay, ''Barış olmayınca hiçbir şey olmuyor. Ne sanayi ne kalkınma oluyor. Milletimizin birliğine bütünlüğüne kastedenleri tek sözcükle Allah kahretsin. Yitirdiğimiz canlara Allah rahmet eylesin'' dedi.

KILIÇDAROĞLU: TERÖRLE BİR YERE VARILAMAZ...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Diyarbakır'da meydana gelen saldırıya ilişkin terör bir insanlık suçu olduğu ve terörle herhangi bir sonuç alınamayacağının çağdaş dünyanın kabul ettiği bir gerçek olduğunu belirterek, ''Bu süreçte önemli olan AKP Hükümeti'nin terörle mücadele konusunda ne yaptığı, hangi adımları attığıdır. Israrla belirttiğimiz gibi, başta Anamuhalefet olmak üzere milli iradenin tecelligahı TBMM ve kamuoyu AKP'nin kimlerle neleri konuştuğunu, neyin pazarlığının yapıldığını bilmemektedir'' dedi.

Kılıçdaroğlu, yayımladığı mesajda Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırısında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, aileleriyle ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e başsağlığı diledi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker ise, Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki terörist saldırıda 13 askerin şehit olması nedeniyle yayımladığı başsağlığı mesajında, ''Son günlerde siyasette yaşanan gerginlik terörü azdırmıştır'' dedi.