KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse sentleri, Aplle Inc.'nin beklenenden daha iyi kar açıklaması ve ABD'li parlamenterlerin bütça kısıntısı öngören bir plan üzerinde anlamaya varacakları beklentisi ile birlikte, ikinci günde de yükselişin, sürdürdü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 yükselerek, Singapur saati ile 15:13'te 1,138.09 puana çıktı. Endeks dün de yüzde 0.6 yükselmişti. Tayvan'da Taiex Endeksi yüzde 2.1 yükselirken, Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.2'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Kuala Lumpur'da Avenue Invest Bhd.'den Lye Thim Loong, "Rakamlar bazı şirketler için iyi olmalı ve kötümser analistler bazı hisseler için muhtemelen not artıtımı yapmak durumunda kalacak" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar endeksi'ndeki teknoloji grubu son üç ayın en hızlı yükselişini gösterdi ve endeksteki 10 grup arasında en iyi performansı gösteren topluluk oldu.

Samsung Electronics Co., Aplle'ın karının ikiye katlanmasının ardından, Intel Corp.'un kar rakamları öncesi, yükselişlere öncülük etti.

Güney Kore'nin en büyük tüketici elektronik mamülleri ihracatçısı Samsung, Seul'deki işlemlerde yüzde 3.5 değer kazandı. Aplle dizüstü bilgisayarları için kaplama üreten Catcher Technology Co. yüzde 4'lük bir ralli yaparken, iPhones ürününün toplamasını yapan Hon Hai Precision Industry Co. yüzde 4.6'lık bir prim gerçekleştirdi. Aplle'ın iPad ürünü için dokunma sensörü üreten  Wintek Corp. ise yüzde 4.8 değer kazandı.

Advertisement