KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, Yunanistan için hazırlanan yeni planın Avrupa borç krizinin yayılma riskini azaltması ve buna bağlı olarak, finans şirketlerinin karlarına ilişkin belirsizliğin azalması sonucu değer kazandı. Bu hareket sonucu, gösterge endeks bu yılki zararlarını kapadı.

Piyasa değeri bakımından Japonya'nın en büyük bankası olan  Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., Tokyo işlemlerinde yüzde 3.3 yükseldi. Piyasa değeri açısından Avustralya'nın en büyük bankası olan Commonwealth Bank of Australia, Ian narev'in Aralık ayından itibaren CEO'luğa atanmasının ardından, Sydney'deki işlemlerde yüzde 1.9 değer kazandı. Dünyanın en büyük bilgisayar hafıza chipleri üreticisi Samsung Electronics Co., Microsoft Corp. ve Advanced Micro Devices Inc.'nin beklenenden iyi kar açıklaması sonrası, Seul'deki işlemlerde, yüzde 1.1 yükseldi.

Singapur merkezli Nikko Asset Management Co.'dan şef yatırım yetkilisi Ng Soo Nam, "Avrupa, Yunanistan'daki krizin diğer büyük ülkelere yayılmasını önlemiş görünüyor" dedi ve "Piyasanın bu seviyelerden sıçrama yapması için bir durum söz konusu" yorumunda bulundu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 yükselerek, Tokyo saati ile 12:00'de 138.44 puana çıktı ve 5 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışını yapmaya hazırlanıyor. Endekste, düşen bir hisse karşılığı yaklaşık dört hisse değer kazandı ve endeks haftayı yüzde 2'lik bir kazançla kapatmaya yönlendi.

Advertisement