Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Yalova Kuyumcular Derneği Başkanı Okan Güner, altın fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı vatandaşların ''yarım gram'' altına yöneldiğini bildirdi.

Güner, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada artan borç krizi ve kağıt paraya güvenin azalması nedeniyle yatırımcının altına büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Altın fiyatının son dönemde en yüksek seviyesine ulaştığına dikkati çeken Güner, ''Altının fiyatı sürekli yükselişte. Şu an altının ons fiyatı bin 600 dolardan işlem görüyor. En son Amerika'dan gelen borç krizi haberleriyle Ağustos ayında da bu artış devam edecek gibi gözüküyor. Bu durum sektörümüzde işlerimizin durma noktasına gelmesine neden oldu'' dedi.

Güner, düğün sezonu olması nedeniyle vatandaşların hediyelik takı olarak yarım gram altına yöneldiğine de değinerek, şöyle konuştu:

''Vatandaşlarımız bu fiyat artışından dolayı gram altın değil, fiyatı 40 liradan satılan yarım gram altına yöneldi. Çeyrek altının pabucu çoktan dama atıldı bile. Artık düğünlerde çeyrek altın takmak herkesin harcı değil. Yalova'daki kuyumcularımızda altının gramı 85 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 143, yarım altın 286, Cumhuriyet altını 585 liradan satılıyor.