Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Geçen hafta son bir yılın en hızlı üç günlük yükselişini gösteren Avrupa banka hisseleri, yatırımcıların bankaların daha fazla zarar yazmalarını, sermaye artırımalarını ve borç krizinin daha fazla bulaşmasını beklemeleri ile birlikte, bu kazançlarını sürdüremeyebilir.

Stoxx 600 Banka Endeksi geçen hafta, Avrupa Birliği'nin Yunanistan'ın borç vadelerini uzatması ve kurtarma fonunun tahvil alımını genişletmesine ve bankaları yeniden sermayelendirmesine yönelik bir plan hazırlaması ile birlikte yüzde 5.7'lik bir sıçrama gerçekleştirdi. Ancak yatırımcılar, bu inisiyatifin borç krizinin Yunanistan'ın dışına sıçramasını önleyecek bir yol göstermediğini kaydediyorlar. Bankaların sermaye artırımının, hükümetlerin harcamaları kısması ile birlikte büyümeyi olumsuz etkileyebileceği kaydediliyor. Banka hisseler bugün değer kaybetti.

Kopenhag'da Nordea Investment Management'tan kıdemli stratejist Henrik Drusebjerg, "Avrupalılar oldukça büyük bir yama yaptılar, ancak bu halen bir yama" dedi ve "Sorun henüz bitmiş değil" yorumunda bulundu.