KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar ve ABD Hazine tahvilleri Asya piyasalarında, Başkan Barack Obama ve Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin ABD ekonomisine ilişkin konuşmaları öncesi değer kazandı. Avustralya doları ise işsizlik oranının beklenmedik bir şekilde yükselmesinin ardından düştü.

Dolar euro karşısında yüzde 0.3 değer kazandı ve Avustralya doları karşısında yüzde 0.8'lik bir ralli gerçekleştirdi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi dört baz puan düştü. Eylül vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı, dün S&P 500 Endeksi'nin yüzde 2.9'luk yükselişinin ardından yüzde 0.4 gevşedi. Asya hisse senetleri ise erken saatlerdeki kazançlarını geri verdi. MSCI Asya Pasifik Endeksi gün içinde yüzde 0.9'luk yükselişini geri vererek yüzde 0.2 düştü. Altın yüzde 0.7 yükseldi.

Obama bugün Kongre'de yapacağı konuşmada, vergi indirimleri, altyapı harcamaları ve eyaletlere ve yerel yönetimlere doğrudan yardımları içeren 300 milyar dolarlık bir plan açıklayacak. Bernanke, Chicago Fed Başkanı Charles Evans'ın daha fazla teşvik çağrısından sonra, ABD ekonomisinin görünümüne ilişkin bir konuşma yapacak. Bugün Kore Merkez Bankası'nın faiz değiştirmemesinin ardından Avrupa Merkez Bankası, Malezya Merkez Bankası ve Endonezya Merkez Bankası'nın da, ekonomilerin yavaşlamakta olduğu bir ortamda, faizleri değiştirmesi beklenmiyor.

Linn Group'un idari direktörü ve Strategic Financial Group'un baş yatırım yetkilisi Lincoln Ellis, İnsanlar, Başkan2ın konuşması öncesi pozisyonlarını kapatarak beklemeye geçiyor" dedi ve "Başkan'ın kısa vadeli onarımla adımlarla birlikte, daha uzun vadeli çözüm bekliyor" yorumunda bulundu.

Advertisement