KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

AB Komisyonu tarafından bugün açıklanan raporda, İrlanda'nın kamu maliyesi, bankacılık sektörü ve ekonomik reform alanlarında "önemli ilerleme" kaydettiği vurgulanarak, bu yıl bütçe açığının, yardım programında hedeflenen yüzde 10,6'nın bir hayli altında olmasının beklendiği kaydedildi.

Bankaların yeniden yapılandırılmasının, İrlanda'ya beklenenden çok daha az yük getirdiğine işaret eden AB Komisyonu, İrlanda hükümetinin bütçe açığını 2015 yılına kadar gayrı safi yurt içi hasılanın yüzde 3'ü düzeyine indirme hedefi çerçevesinde, 3 yıllık tasarruf planı hazırlığı içinde olmasının da memnuniyetle karşılandığını kaydetti.

Komisyon raporunda, ihracattaki olumlu seyirle birlikte İrlanda ekonomisinin bu yıl yüzde 0,6, gelecek yıl yüzde 1,9 oranında büyüme kaydetmesinin beklendiği belirtilirken, bununla birlikte İrlanda için dikkate alınması gereken temel risklerin Euro Bölgesi'ne yayılan borç krizi ve küresel ekonominin zayıflaması olduğu uyarısında da bulunuldu. Raporda, İrlanda'daki işsizlik sorununun "büyük dikkat" gerektirdiğine de vurgu yapıldı.

AB Komisyonu'nca bugün açıklanan rapor, AB, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu uzmanlarının, yardım programına ilişkin üçüncü gözden geçirme çalışmaları çerçevesinde, 6-15 Temmuz'da Dublin'de yaptığı görüşme ve değerlendirmeler ışığında hazırlandı.

Advertisement