Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel ekonomik toparlanmanın sekteye uğradığı endişesi ile Avrupa hisse senetleri değer kaybetti, Stoxx Avrupa 600 gösterge endeksi haftalık kaybını genişletti.

Volkswagen AG'nin Porsche SE ile askıda kalan dava sebebiyle yıl sonu itibarıyle sözleşmesini yenilemeyeceğini açıklamasının ardından Porshe hisseleri yüzde 14'lük kayıpla tepetaklak oldu. Texas Instruments Inc, STMicroelectronics NV'nin satış tahminini düşürdükten sonra şirketin hisseleri yüzde 4.6 eridi. Verbund AG yıl için kar tahminini aşağı çektikten sonra şirketin hisseleri yüzde 12 düştü.

Stoxx Avrupa 600 endeksi yüzde 2.5 gerileyerek Londra'da TSİ 18.30'da 224.78 seviyesinden haftayı kapattı. Böylece endeksin haftalık kaybı 3.6'ya genişledi. Avrupa ve ABD'nin borç sorunun yarattığı endişenin yatırımcıyı kaçırması ile endeks bu yıl içinde yüzde 23 düştü.

“Ekonomik durum gittikçe kötüleşiyor." diyen Pioneer Investments KGmbH hisse portföyü yönetiminden Markus Steinbeis, “Politika yapıcıların atacağı adımlar şimdi her zamankinden daha önemli." yorumunda bulundu.

Batı Avrupa'nın 18 ulusal endeksinin tamamı günü ekside kapattı. Almanya'nın DAX Endeksi yüzde 4.1 gerilerken İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 2.4 düştü. Fransa'nın CAC 40 Endeksi ise yüzde 3.6 değer kaybetti.