KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Banka ve otomotiv hisselerinin değer kazanması ile Avrupa hisse senetleri üç günde ilk kez yükseliş gösterirken gösterge endeksi Stoxx Avrupa 600 iki yılın düşüğünden sıçradı.

Societe Generale SA ve Deutsche Bank AGA hisselerinin yüzde 8'den fazla değer kazanması ile Avrupa bankalarının göstergesi yüzde 3.6 tırmandı. Bayerische Motoren Werke AG ve Daimler AG hisseleri yüzde 2'den fazla yükselişle Avrupalı otomotiv üreticilerinin kazancına öncülük etti.

Tüm gün dalgalı seyir izleyene Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.8 değer kazanarak Londra'da TSİ 18.30'da 220.65 seviyesine yükseldi. Avrupa ve ABD'nin borç sorununun küresel toparlanmayı yavaşlattığı endişesiyle yatırımcının hisse senedinden güvenli varlıklara kaçması sonucu endeks bu yıl yüzde 24 değer kaybetti.

Yunanistan, İzlanda ve Norveç hariç Batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinin tamamı günü artıda kapattı. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 0.8 değer kazanırken Almanya'nın DAX Endeksi yüzde 1.5 sıçradı. Fransa'nın CAC 40 Endeksi de yüzde 1.2 yükseldi.

Advertisement