Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'daki borç krizi ve krizin bir türlü çözülememesi Amerika'yı da endişelendiriyor. Amerikan yönetiminin gözü, Avrupa’nın üzerinde olmaya devam ediyor. ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, bir hafta içerisinde ikinci kez krizle boğuşan Avrupa'ya gidecek.

Polonya'daki Avrupa Birliği Ekonomi ve Maliye Bakanları Konseyi ECOFIN toplantısına katılacak olan Geithner, Avrupalılardan krizle mücadele stratejileri güçlendirmelerini isteyecek.

Geithner 16-17 Eylül’deki ECOFIN toplantısına ilk kez katılıyor.

ABD Hazine Bakanı, Fransa’nın Marsilya kentindeki G-7 toplantısının ardından 10 Eylül’de Washington’a dönmüştü.

Amerikan Hazine Bakanı G-7 toplantısında küresel krizin yayılması tehlikesine dikkat çekmiş, Avrupa ülkelerini Euro Bölgesi’nin zayıf ekonomilerine daha fazla destek olmaya davet etmişti.

G-7 Maliye Bakanları ve Merkez Bankaları Başkanları ise yaptıkları açıklamada, ''bankacılık sisteminin ve finansal piyasaların direncini sağlamlaştırmak için gerekli her türlü önlemi alacağız'' mesajı vermişti.

Açıklamada, Merkez Bankaları’nın fiyat istikrarını ve ekonomideki toparlanmayı desteklemeyi sürdüreceği, bankalara likidite sağlayacağı, hükümetlerin ise ''büyüme dostu'' bütçe kesintilerine gideceği vurgulanmıştı.