KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransa ve Almanya'nın borç krizindeki Yunanistan'ın euroda kalacağını söylemesiyle canlanan piyasalar, UBS AG'nin 2 milyar dolarlık kaybından çok fazla etkilenmedi ve Avrupa Borsaları 3. gününde de yükseldi. Asya borsaları haftanın 4. gününü yukarıda tamamladı; ABD vadeli kontratları dalgalı seyir izledi.

Avrupa'nın en büyük ev geliştirme mağazası Kingfisher Plc'nin beklentilerin üzerinde kazanç açıklaması üzerine yüzde 5.1 primlendi. İsviçre'nin en büyük bankası UBS AG, yatırım birimlerindeki yetkisiz işlem anlaşmaları sebebiyle trading işlemlerinden 2 milyar dolar zarar ettiğini açıklamasının ardından yüzde 5.6 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 kazançla 226.24 puana çıktı. Endeks dün de yüzde 1.5 değerlenmişti. StoxxEurope 600 Endeksi 17 Şubat'ta kaydetmiş olduğu zirvenin hâlâ yüzde 22 altında seyrediyor.

Almanya ve Fransa'nın Yunanistan'ı euroda tutmaya kararlı olduklarını açıkladıklarını belirten London Capital Group'un kıdemli traderlarından Zahid Mahmood, şu anda vaatlerden ve açıklamalardan başka bir şey görülmediğinden, yatırımcıların hâlâ Yunanistan'ın temerrüte düşmesini beklediklerini söyledi. Mahmood, açıklamaların piyasada yalnızca bir rahatlama rallisi yaşandığına dikkat çekti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 1.1 değerlenirken, Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri ise yüzde 0.1'in altında bir artış kaydetti.

Advertisement