KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman Deutsche Bank AG'nin CEO'su Josef Ackermann, euronun kurtarılması için, Euro Bölgesi hükümetlerinin 21 Temmuz'daki toplantıda alınan kararları uygulamasının kritik önem taşıdığını söyledi.

Uluslararası Finans Enstitüsü IFO'nun Başkanı olarak IMF'nin yıllık toplantılarında konuşan Ackermann, Euro Bölgesi hükümetlerini 440 milyar euro değerindeki Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nu (EFSF) ve diğer ekonomik politikaları uygulamaya çağırdı.

"Euro, uluslararası para sisteminin istikrarlı ve temel direklerinden biridir ve üye ülkelerine de istikrar getirmiştir" diyen Ackermann, "euronun küresel para sistemindeki merkezi rolü onu daha da önemli hâle getiriyor ve euronun işleyebilirliğinden duyulabilecek şüpheleri ortadan kaldırıyor" ifadelerini kullandı.

Avrupalı yasa koyucular üzerindeki borç krizinin çözümüne ilişkin baskılar artıyor. Yatırımcı ve diğer ülkeler, bölgedeki hükümetleri bir an önce karar almaya ve uygulamaya çağırıyor.

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner da haftasonu yapılan IMF toplantılarında, borç krizinin bankalar ve küresel ekonomi için ciddi risk teşkil ettiğini söylemişti. 

Advertisement