KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dow Jones Endeksi'nde bu yıl en kötü performansı gösteren Bank of America Corp., 4.5 milyar dolarlık vergi öncesi muhasebeleştirmeden kaynaklanan kazanç ile birlikte, bu yılın üçüncü çeyreğinde kar açıkladı.

Banka 2011 yılının üçüncü çeyreğinde 6.23 milyar dolar kar ve 56 sent hisse başına kar açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde, banka 7.3 milyar dolar zarar ve 77 sent hisse başına zarar açıklamıştı. Bloomberg News'un anketine katılan 24 analistin tahminlerinin medyanına göre, bankanın yılın üçüncü çeyreğinde 21 sent hisse başına kar açıklaması bekleniyordu.

Banka CEO'su, 52 yaşındaki Brian T. Moynihan, şirket hisselerinin bu yılki yüzde 55'lik kaybı sırasında bankanın başında oldu. Moynihan, gereksiz birimleri elden çıkararak ve büyük ölçüde 30,000 kişiyi işten çıkararak 5 milyar dolarlık maliyet indirimi sağlayarak, bankayı daha küçük ve daha karlı hale getirme taahhüdünde bulunmuştu. Moynihan, geçen yıl CEO'luk görevine getirilmesinden bu yana, 50 milyar dolarlık varlık ve birim satışını onayladı.

KBW Inc. analisti Jefferson Harralson, "Bank of America, kredilerde iyileşmenin sürmesi ile birlikte karlı olmaya devam edecek," dedi ve "Varlık satışlarından dolayı, banka sermaye açısından da güçlü olmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Moynihan'ın önemli adımlarından biri, Yeni BAC Projesi adı altında, üst düzey yöneticilerden Sallie Krawcheck ve Joe Price'i işten uzaklaştırarak yerlerine Thomas K. Montag ve David Darnell'i getirmesi olmuştu.

Advertisement