Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc., yatırımlarının değerinin azalmasının etkisi ile, halka açıldığı 12 yıl boyunca ikinci kez çeyrek dönemde zarar açıkladı.

Banka, bu yılın üçüncü çeyreğinde 393 milyon dolar zarar ve 84 sent hisse başına zarar açıkladı. Goldman, geçen yılın aynı döneminde 1.9 milyar dolar kar ve 2.98 dolar hisse başına kar açıklamıştı. Bloomberg News'un anketine katılan 26 analistin tahminlerinin medyanına göre, bankanın 11 sent zarar açıklaması bekleniyordu. Analistlerin hisse başına tahminleri, 1.02 dolar zarar ile 1.22 dolar kar arasında gerçekleşti.

Bankanın Başkanı Ve CEO'su, 57 yaşındaki  Lloyd C. Blankfein, Goldman'ın kaderini, yılın ilk yarısındaki gelirlerin yüzde 53'ünü kapsayan işlemlerden gelen gelirlere ve yüzde 20'lik paya sahip olan bankanın şirketlerdeki hisselerinden ve gayrımenkulden gelen gelirlere bağlamış durumda. Yılın üçüncü çeyreğinde, hisse senetleri ve mortgage destekli menkul kıymetler gibi varlıklarda görülen değer kayıpları, daha az işlem hamine ve bankanın kendi yatırımlarında düşüşlere neden oldu.

Minneapolis'te Fifth Third Asset Management'tan portföy yöneticisi Jon Fisher, "Üçüncü çeyrek, işlemler açısından oldukça zorlu bir çeyrekti ve izleyen çeyrek dönemler, mevcut piyasa ortamında, muhtemelen üçüncü çeyreğin tekrarı olacak" dedi ve "Kısa vadede işlem ortamıyla ilgili hernahgi bir olumlu yoruma muhtemelen inanılmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Temmuz ayında, 1.2 milyar dolarlık tasarruf için 1,000 kişinin işine son vereceği söylenen banka, Eylül sonu itibariyle istihdamın 34,200 kişi olduğunu açıkladı. Bu rakam Haziran sonu itibariyle 35,500 idi.