Advertisement

Asya Pasifik bölgesinde önemli piyasalardaki hisse senetlerinin gerilemesiyle birlikte Japonya ve Avustralya düşük performans gösterdi. S&P 500 Endeks vadelileri, endeksin Pazartesi günü düşmesinin ardından gerilemeyi sürdürdü. Tesla Inc., S&P 500 Endeksi'nde işlem görmeye başladığı ilk gün değer kaybetti. Avrupa vadelileri sınırlı yükseldi. Dolar önemli paralar karşısında bir miktar yükseliş kaydetti. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi fazla değişmedi. Ham petrol varil başına 48 doların altında kaldı.

Küresel hisse senetleri geçen hafta rekora tırmanmasının ardından geri çekildi. Avrupa hisse senetleri Pazartesi günü Ekim'den bu yana en sert düşüşünü yaptı. İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğraması "işe dönüş" iyimserliğini azalttı ve şimdilik 900 milyar dolarlık ABD pandemi paketinde kaydedilen ilerleme ve aşı gelişmelerini gölgede bırakıyor. Temsilciler Meclisi ve Senato harcama paketini geçirdi.

JPMorgan Asset Management baş küresel stratejisti David Kelly, "Harcama paketi biraz rahatlama sağlar, ancak ekonomik rahatlamayı hızlandırma anlamında pek bir etkisi olmaz. Yatırımcılar şunu da fark etmeli, portföy getirilerinde şaşırtıcı ölçüde iyi geçen bit yılın ardından varlık fiyatları gergin görünüyor." dedi.

Sterli devam eden Brexit görüşmelerine bağlı olarak zayıfladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson Avrupa Birliği (AB) ile ticaret anlaşmasını güvenceye almak için yeni bir teklifte bulundu. Avrupa ve Kanada'dan Hong Kong'a çeşitli bölgeler İngiltere bağlantılı uçuşları askıya aldı. Londra ve güneydoğu İngiltere'de koronavirüs mutasyonunun kontrol altına alınması için tam kapsamlı bir karantinaya gidildi.

Hisse senetleri

S&P 500 vadelileri Tokyo saatiyle 13.25'te yüzde 0.3 düştü. Endeks dün yüzde 0.4 geriledi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.4 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.1 azaldı.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.1 geriledi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.3 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında 103.43 seviyesinden işlem gördü.
Offshore yuan 6.5424'ten alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 düşüşle 1.2226'ya geriledi.
Sterlin yüzde 0.5 azalarak dolar karşısında 1.3399'a yükseldi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.93'te tutundu.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi yüzde 0.95'te kaldı.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 0.6 düşüşle 47.67 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.3 yükselişle onsu 1,881.64 dolara tırmandı.