Advertisement

Vodafone Red müşterileri için her yıl Kartalkaya'da düzenlediği etkinliğe bu yıl Blackberry'nin işbirliği ile efsanevi kayakçı Alberto Tomba'yı getirdi. 3 kere olimpiyatları kazanan Alberto Tomba ile fotoğraf çektirmek mümkün oldu, ancak hızından dolayı videoya çekmek mümkün olmadı. Vodafone Türkiye Pazarlama İletişimi Direktörü Gizem Keçeci'den duyduğuma göre, Blackberry işbirliği ile Alberto Tomba'yı Türkiye'ye getirme fikri Vodafone Türkiye'nin Red müşterileri için yerel olarak geliştirdiği bir projeymiş. Keçeci, gerek gençler gerek özel Red müşterileri için düzenledikleri etkinliklere her yıl bir yenisini ekleyerek marka algılarını kuvvetlendirmek hedefinde olduklarını anlatıyor. Alberto Tomba gibi İtalyan olan Blackberry Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Genel Müdürü Alberto Acito ise Türk operatörlerin müşterilerini özel hissettirmeyi çok iyi bildiklerinin altını çizerek bu yerel projenin harika bir fikir olduğunu anlatıyor. Acito, bana Blackberry'nin yeni modelleri Z10 ve Q10'u göstererek "Blackberry bu yeni teknolojiyi adapte ederken Türk operatörler Blackberry'ye çok sahip çıktı" diyor ve hepsine teşekkür ediyor.

 

ARTIK 2 TELEFON TAŞIMAYA GEREK YOK

Blackberry 1 ay önce Türkiye'de lansmanını gerçekleştirdiği Z10 modeli için sadece 5 Avrupa ülkesinde lansman yapmış. Türkiye'nin bu 5 Avrupa ülkesinin arasında olması Türkiye pazarında Blackberry'nin yakaladığı büyüme hızından kaynaklanıyormuş. Blackberry Z10'un lansmanı daha ABD'de bile yapılmamış. ABD pazarında 4G'den dolayı bu yeni teknoloji yatırımını yaparken pazar payı kaybettiklerini söyleyen Acito, "Gelişmekte olan ülkelerde büyümemiz ABD pazarında kaybettiğimiz pazar payını dengeledi. Nakitle yılı bitirerek yeni teknoloji yatırımında zorlanmadık" diyor. Acito'ya göre Türk tüketicisi Blackberry'yi seviyor.
Acito, Blackberry ve iPhone'u göstererek, "Z10 modeli, Blackberry ve touchmatik telefonların en iyi özelliklerini bir telefonda birleştiriyor. Yani artık 2 telefon taşımanıza gerek yok. Bu bir aşk hikâyesi, tüketici touchmatik telefonlara âşık oldu. Ama Blackberry QNX'i satın alarak gerçekleştirdiği yeni teknoloji sayesinde daha iddialı geri döndü" diyor.
BBM'i touchmatik telefonda kullanabilmek biz Türkler için iyi haber. Çünkü Türkiye'deki Blackberry kullanıcılarının % 90'ı BBM servisinden faydalanıyor. Bu rakam globalde % 75 civarındaymış. Bu yeni teknolojinin fikir babası Blackberry'nin kurucusu İstanbul doğumlu olan Mike Lazaridis'miş. Acito, Lazaridis'in QNX'i satın alarak touchmatik telefonların ve Blackberry'nin üstün yanlarını birleştiren yeni teknolojiyi geliştirdiğini anlatıyor.
NASA tarafından yoğunca kullanılan QNX, mobil cihazlarda kişisel ve iş bilgilerinizin 2 ayrı bölüme ayrılmasını ve iş bilgilerinizin güvenliğini sağlıyormuş. Acito, "QNX sayesinde yeni nesil Blackberry telefonları iş ve kişisel kullanım olarak ayırabiliyorsunuz. Kişisel görüşmeleriniz ve iş için ayrı 2 telefon taşımanıza gerek kalmıyor. QNX'in İT bölümü telefonunuzdaki iş dosyalarını kontrol edebiliyor bu da mobil olarak bilgilerinizin devamlı güvenli kalmasını sağlıyor" diyor.
Biz Alberto Acito ile sohbet ederken 7 yaşındaki kızım Mina masadaki Z10'da AngryBirds'ü bulmuş oynuyor. Acito kızımı göstererek, "Bakın bu yaptığımız yatırımın doğru bir yatırım olduğunun kanıtı. Blackberry bu yatırımla yeniden popüler oldu" diyor.