Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, koronavirüs kapanmalarının tetiklediği derin ekonomik daralmayla mücadelede İtalya'nın Avrupa'dan "bedava" yardım bekleyemeyeceğini söyledi.

Visco, Cuma günü neredeyse boş bir konferans salonunda maskeli elliden daha az sayıda kişiye yaptığı konuşmasında eşi benzeri olmayan krizle mücadelede "kapsamlı bir reform paketi" çağrısında bulundu. Çoğu bankacı, yönetici, siyasetçi ve basın mensubu yıllık konuşmayı internet üzerinden takip etti.

Bankanın yıllık toplantısında konuşan Visco, "Avrupa'nın borcu herkesin borcudur ve İtalya her zaman Avrupalı girişimlere büyük katkı sağlayacaktır. Komisyon'un teklifi kredilerin yerine geçecek hibeler şeklinde değil, toparlanmanın fonlanma ortak yanıt verilmesiyle ilgili. Bu mali birlik ve Avrupa projesinin tamamlanması için ilk adım olabilir." dedi.

Virüs krizinin kıtadaki merkezi olan İtalya, neredeyse ülke içindeki tüm seyahat ve üretimin durdurulmasıyla derin bir resesyona sürükleniyor. Avrupa'nın en büyük üçüncü ekonomisi ilk çeyrekte ilk tahminden daha fazla daraldı. Istat'ın Cuma günkü verilerine göre büyüme eksi yüzde 4.7'den eksi yüzde 5.3'e revize edildi.