Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Kripto para hayranları, Bitcoin'a dayalı exchange traded fonu (ETF) konusunda hayal kırıklığına uğrayabilirler.

Piyasa değeri en yüksek dijital para Bitcoin, Temmuz ayının başından beri yaklaşık yüzde 40 değer kazanarak 8 bin doların üzerine tırmandı.

Bitcoin ETF'sinin ABD'li düzenleyici kurum The U.S. Securities and Exchange Commision (SEC) tarafından haftalar içerisinde onaylanabileceği yönündeki spekülasyonun güç kazanması kripto paranın kazancında etkili oldu.

Bu biraz ironik. Değerleme ve volatilite potansiyeli, -Bitcoin'un 8 bin doları aşması sonrasında fonlara ilişkin söz konusu fonlara ilişkin değerlendirmesinde- SEC'in Ocak ayındaki mektubunda işaret ettiği temel kaygılardan biriydi. SEC, olası ETF ihraçcılarından kripto paralar konusundaki soru işaretleri giderilene dek başvurularını çekmesini istemişti.

Buna karşın şimdi Bitcoin'a dayalı ETF spekülasyonu, dijital paranın fiyatında dalgalanmalara neden oldu ve iki aydır ilk kez 8 bin doları aşmasını sağladı.

Bloomberg Intelligence'dan kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, Bitcoin'un son rallisine ilişkin “SEC spekülatif bir balonun parçası olmak istemiyor. Bu bir hayal, ben bir fonun onaylanacağı konusunda10 kat daha kötümserim.” dedi.