Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Singapur varlık fonu GIC Pte'nin geçen yıl 300 milyon dolar kaynak toplayan ABD'li kripto para platformu Coinbase Inc.'e yardım eden yatırımcılar arasında bulunduğu belirtildi.

Coinbase daha önce yaptığı açıklamada Ekim fonlamasında Tiger Global Management, Wellington Management ve Andreessen Horowitz gibi şirketlerden kaynak topladığını açıklamştı. GIC'nin ismi açıklanan şirketler arasında bulunmuyordu. Coinbase'den bir yetkili ve GIC konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Dijital varlıklara girişle birlikte GIC, aralarında Yale Üniversitesi de bulunan kripto piyasasına girmek isteyen az sayıdaki büyük yatırımcıdan oluşan gruba katıldı. Çoğu kurumsal fon yöneticisi büyük ölçüde düzenlemeye tabi olmamaları ve yasa dışı faaliyetlere konu olmaları nedeniyle kripto paralardan kaçınıyor.

GIC'in 40'tan fazla ülkede hazine tahvillerinden özel sermaye şirketlerine kadar 100 milyar doların üzerinde varlığı bulunuyor.

Ekim fonlamasının ardından 8 milyar dolar civarındaki değerlemesiyle Coinbase, dünyanın en değerli startupları arasında yer alıyor.

Bloomberg tarafından görülen belgelere göre şirketin 2018 gelir tahmini 1.3 milyar dolar seviyesinde. Coinbase'in geliri büyük ölçüde platform üzerinde gerçekleştirilen işlem komisyonlarından ve kendi kripto pörtföyündeki kazanç ve kayıplarından kaynaklanıyor.