Advertisement

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü başlattığı yeni uygulama kapsamında, Kurban Bayramı'nın birinci günü ''Sihirbaz Oz'' adlı çocuk müzikalini ücretsiz sahneleyecek. Geleneksel hale gelmesi amaçlanan etkinlik, minik seyircilere aileleriyle birlikte farklı bir bayram yaşatacak.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Davran, Milli bayramlarda anma günleri ve ücretsiz temsiller gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kurban ve Ramazan bayramlarında da çocuklara yönelik bir etkinlik düzenlemek istediklerini ve bu öneriyi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne ilettiklerini anlatan Davran, ''Bu önerimiz olumlu değerlendirildi. Bunun üzerine sadece çocuklar için olmak üzere bir temsilin ücretsiz sahnelenmesine karar verildi'' dedi.

Eski bayramların tadını yakalayabilmek için çocuklarla ailelerini Ankara Devlet Opera Balesince ağırlamak istediklerini belirten Davran, bu kapsamda Leyla Gencer Sahnesi'nde minik seyirciyle buluşan ''Sihirbaz Oz'' adlı çocuk müzikalinin Kurban Bayramı'nın birinci günü ücretsiz temsil vereceğini kaydetti.

Davran, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Geçmiş yıllarda Milli bayramlarda, yılbaşında birçok temsil verdik. Uygulamamızı Kurban ve Ramazan bayramını da dahil etmek istedik. Bayramlarda insanlar büyük şehirlerden uzaklaşıyor. Burada kalan çocuklarımıza ve ailelerimize farklı bir bayram yaşatalım dedik. Uygulamanın ilgi göreceğini düşünüyorum.

Önümüzdeki yıllarda da sezonun açık olması halinde çocuklar için ücretsiz temsiller vermeye devam edeceğiz. Özellikle bayramlarda çocuklar için bu tür organizasyonların önemli olduğunu düşünüyorum. Eski bayramlarda bu tür eğlenceler çok özel bir yere sahipti. Biz bu geleneği bir nebze olsun yaşatmak istiyoruz. Ankara Devlet Opera ve Balesi olarak ailelerin çocuklarıyla bayramda bize ziyarete gelmelerini bekliyoruz. Kurban Bayramı'nın birinci günü Sihirbaz Oz adlı çocuk müzikali Leyla Gencer Sahnesi'nde ücretsiz sahnelenecek. Aileler çocuklarını rahat bir şekilde getirebilsin diye temsil saatini 15.00 olarak belirledik.''

Basın bürolarının bayram öncesinde Leyla Gencer Sahnesi'ne yakın okullarla görüşeceğini ve temsil afişlerini asacağını bildiren Davran, ''Geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz etkinlikle çocuklar hem aileleriyle bir arada olacak hem de bayram sevincini yaşayacak. Oyun öncesinde çocuklara çeşitli hediyelerimiz de olacak. Türk Bayrakları, balonlar ve şeker dağıtacağız'' dedi.

''Sihirbaz Oz''

Çocuklara aile ve arkadaşlığın değerini bir kez daha anımsatan ve başarıya ulaşmanın yolunun kendilerine güvenmekten geçtiğini anlatan ''Sihirbaz Oz'' adlı çocuk müzikalini, Zeynep Çelen Tamer sahneye koyuyor. Müzikalin dekor tasarımı Aslı Varlıer'e, kostümleri Serdar Başbuğ'a, ışık düzeni Emin Saraçoğlu'na ait.

Müzikalde, Emrah Sözer, İdil Millioğulları, Burcu Altınel, Esra Şahin Çapanoğlu, Sibel Kızılateş, Güliz Akalın, Ezgi Karakaya, Aslıhan Yıldırım, Zeynep Çelikkanat, Umut Kosman, Emre Uluocak, Murat Beşik, Fatih Özkaya rol alıyor.