Advertisement
SEYAHAT ABONE OL

KUMLUCA (A.A) - 01.11.2010 - Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) tarafından Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Olimpos mevkisinde organize edilen 10. Ulusal Kaya Tırmanışı Şenliği sona erdi.

TODOSK Ulusal Kaya Tırmanma Şenliği'ne yurt dışından gelenlerle birlikte 250 sporcu katıldı. 29 Ekim'de başlayan ve üç gün süren şenlikler çerçevesinde yerli ve yabancı sporcular Olimpos'taki rotalarda kaya tırmanışları yaparlarken, diğer zamanlarda da doğa ve kaya tırmanışı konusunda bilgi paylaşımında bulundular.

Tırmanış şenliğini organize eden TODOSK Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Güçlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaya tırmanış şenliğinin bu yıl 10'uncusunu gerçekleştirdiklerini ve amaçlarının gençlere doğa bilinci kazandırmak olduğunu söyledi.

Tırmanış şenlikleriyle insanlara doğa sevgisi, doğada hayatta kalmayı, doğal yaşam ve doğa eğitimi verdiklerini hatırlatan Güçlü, şenliğin son derece yararlı geçtiğini ifade etti. Güçlü, şunları kaydetti:

''Kaya tırmanışı şenliğimize yurt içi ve yurt dışından 250 sporcu katıldı. Şenliğimiz bir bayram havasında geçti, bir çok rotalarda sıra bekleyen ve devamlı tırmanmak isteyen çok sayıda sporcumuz vardı. Bu etkinliğimizi gelecek yıllarda da devam ettirmeyi hedefliyoruz. Biz organizasyon olarak buradaki bu doğal güzelliği, bir çok insanın gelip görmesini istiyoruz. Üyelerimize, şenliğimize destek veren herkese teşekkür ediyorum.''