Advertisement
GÖRÜLESİ YERLER ABONE OL

Uluslararası Mizah Festivali 12-15 Mayıs tarihleri arasında ilk kez gerçekleşecek. Festival programında yer alan birbirinden renkli birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Tomtom Sokak ve Erol Dernek Sokak; İstanbullulara 4 gün boyunca cıvıl cıvıl bir şenlik havası yaşatacak.

Uluslararası Mizah Festivali’nin en büyük sokak etkinliği ise; ünlü çizgi-roman karakteri “Caveman”in yaratıcısı Tayyar Özkan’ın sıra dışı sergisi. Dünyaca ünlü çizgi roman ve karikatür ustası Özkan’ın çizeceği, 40 adet kareden oluşan çizgi roman tüm İstiklal Caddesi boyunca sergilenecek. Çift taraflı foto-bloklara basılacak olan çizgi roman, mizah gönüllülerinin bedeninde hayat bulacak. Çizgi romanın karelerini üzerlerinde taşıyacak gönüllüler 12–15 Mayıs 2011 tarihlerinde 18:00-20:00 saatleri arasında caddeyi baştan başa kuşatacaklar.

Serginin sürprizi olaraksa; usta sanatçının eserlerinde saklı şifreleri bulan mizah severler, kapanış etkinliğine davetiye kazanacak. Projenin başından beri dünyanın bu en kapsamlı mizah etkinliğine destek veren Tayyar Özkan’ın festival çerçevesinde bir söyleşisi ve bir canlı performansı da gerçekleşecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle, Hayalgücü Organizasyon tarafından düzenlenen Uluslararası Mizah Festivali’nin açılışı; 12 Mayıs 2011, Perşembe günü İstiklal Caddesi’nde düzenlenecek Karnaval Yürüyüşü ile gerçekleşecek.