Advertisement
SEYAHAT ABONE OL

Rusya, tatil için yurt dışına giden Türklerin ilk tercihleri arasında yer almaya başladı. Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar iki ülke arasında vize uygulamasının kaldırılmasının turizme olumlu yansıdığını söyledi.

Uygulamadan önce 349 euroya satılan St. Petersburg tur paketlerinde 100 euro  vize ücreti aldıklarını anlatan Özkar, ''Vizenin kalkmasıyla tur paketleri haliyle yüzde 25 ucuzlamış oldu'' dedi.

Rusya tur paket satışlarının son dönemlerde yoğun ilgi gördüğüne değinen Özkar, ''Vize kalktıktan sonra geçtiğimiz yıllara kıyasladığımızda yüzde 30'lara varan bir artış gözlemledik. Bu yılı yüzde 30 artışla kapatacağını düşünüyoruz. 2012 yılında ise bu rakamın üzerine yüzde 100'lük bir artışla satış patlaması yaşanacağını düşünüyoruz. Şimdiden 2012 yılı kontenjanlarımızı bu düşünceye göre belirliyoruz. Rusya'nın 2013 yılı ile birlikte Türk tatilcilerin en çok tercih ettiği İtalya, Orta Avrupa ve Balkanlar destinasyonları satış seviyelerine ulaşacağını tahmin ediyoruz.''

-EN ÇOK TERCİH EDİLEN PAKETLER-

Özkar, Rusya'da en çok tercih edilen paketlerle ilgili olarak, ''Moskova-St.Petersburg kombinasyonlu turlar olmakla birlikte, 3 gecelik paketler tek şehri içeren Moskova veya St.Petersburg paketleri ile 9-11 günlük Moskova St.Petersburg arasındaki Volga nehri üzerinde lüks Nehir gemileriyle turlar ciddi talep alıyor.

Volga turunun en önemli avantajı Moskova-St.Petersburg arasında birbirinden güzel onlarca şehir ve kasaba geziyor olmanız. Ayrıca ''Beyaz Geceler'' turu da gemiyle seyahat severlerce tercih ediliyor" diye konuştu.