Advertisement

ABGS'den yapılan açıklamada, AB ile ilişkileri 1959 yılında başlayan Türkiye'nin özellikle 1999 yılında AB'ye aday olarak kabul edilmesi sonrasında, AB'ye katılmak için tarihi adımlar attığı belirtilerek, "en önemli adımlardan birinin de katılım sürecini tek elden koordine etmek üzere 2000 yılında Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin (ABGS) kurulması" olduğu kaydedildi.

"Cumhuriyetin en genç kurumlarından olan ABGS'nin, on yıllık zaman diliminde, Türkiye'nin en büyük çağdaşlaşma projesini koordine ederken önemli başarılara imza attığı" ifade edilen açıklamada, kurumun "genç yaşına rağmen ciddi bir bilgi birikimi ve deneyime sahip olduğu" vurgulandı.

Açıklamaya göre, tanıtım kitabında "sadece ABGS'nin hikayesi değil Türkiye'nin son on yıldaki demokratikleşme, ekonomik kalkınma ve çağdaşlaşma hamlesinin nasıl gerçekleştiğine dair ipuçları da" yer alıyor.

Anekdotlar, karikatürler ve görsellerle renklendirilen kitabın bir özelliğinin de, bir kurumun tarihsel gelişiminin sıkıcı bir bürokratik dille anlatılmamış olması olduğu belirtildi.

Kitabın tanıtımı, evsahipliğini Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın yapacağı bir kokteylle yarın ABGS'de yapılacak.