Advertisement

Dünya genelinde çok sayıda insanın nisan ayında televizyon ekranlarından ve Londra sokaklarından izlediği İngiliz Kraliyet düğününde Cambridge Düşesi Kate'in giydiği gelinlik, Buckingham Sarayında sergilenmeye başlıyor.

Yarından itibaren, 3 Ekim'e kadar Buckingham Sarayında sergilenecek gelinlik, sarayın en büyük salonlarından birinin ortasına, özel olarak ışıklandırılmış bir platforma yerleştirilmiş.

Geçen yıl intihar eden dünyaca ünlü İngiliz tasarımcı ve modacı Alexander McQueen'in baş tasarımcısı Sarah Burton imzalı fildişi rengi saten gelinlik, üzerindeki ince dantel işlemeleriyle dikkati çekiyor.

Sergide, Burton'ın gelinliğin tasarım ve dikim aşamalarını anlattığı bir video da yayımlanıyor. Kuyruğu 2,7 metre uzunluğundaki gelinliğin üzerindeki her biri ülkenin farklı köşelerini simgeleyen farklı türde dantel çiçekler uzun ve zorlu bir dikim aşamasıyla gelinliğe yerleştirilmiş. Arasında 2-3 milimetre olan dantel çiçek işlemeler, önce gelinliğe tek tek iğnelenmiş ve daha sonra dikilmiş.

Bu arada gelinliğin yanı sıra Cambridge Düşesi Kate'in düğünde giydiği yine gelinliği gibi, dantel detaylı McQueen imzalı ayakkabıları, buketi ve ailesinin hediye ettiği pırlanta küpeleri de sarayda sergileniyor.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in, Kate'e hediye ettiği ve yine düğünde taktığı Cartier marka yaklaşık 800 adet pırlanta ile süslü taç ile çiftin 8 katlı düğün pastası da Buckingham Sarayında sergilenen eşyalar arasında bulunuyor.

Sergiyi gezenler, Buckingham Sarayı'nın kabul ve çalışma odaları ile bahçesini de görebiliyor. Cambridge Dükü William ve eşi Cambridge Düşesi Kate'in 29 Nisan'daki düğünlerinin ardından nedimeleri ve sağdıçlarıyla fotoğraf çektirdiği yerin de görülebildiği serginin giriş ücreti 17 sterlin (yaklaşık 43 TL).