Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD vadelileri ve Asya hisse piyasaları, Döviz traderları artan oynaklığa hazırlanırken ABD Başkanlık seçimleri öncesinde Salı günü yükseldi.

Hong Kong, Avustralya ve Güney Kore’deki hisseler yüzde 1’den fazla yükseldi. Japonya tatil nedeniyle kapalı ve ABD Hazine tahvilleri Londra piyasaları açılana kadar işlem görmeyecek. S&P 500 vadeli kontratları geçen hafta yüzde 5.6 değer kaybettikten sonra pazartesi günü yükseldi.

Avrupa madencilik hisseleri zayıflayan dolar ile birlikte yükselirken BNP Paribas'ın da içlerinde bulunduğu banka hisseleri beklenenden daha düşük batık kredi rakamlarıyla birlikte değer kazandı.

Avustralya tahvil faizleri ve doları merkez bankasının nakit oranını azaltacağını duyurmasıyla düştü. Banka önümüzdeki altı ay boyunca beş ve on yıllık tahviller ihraç ederek piyasadan 100 milyar Avustralya doları (70 milyar dolar) para almayı planlıyor.

Anketler Demokratların Başkan adayı Joe Biden’ın önde olduğunu gösterirken yü-ksek öneme sahip eyaletlerde durum hala kritik. Seçimler sonucunda kazananın tam olarak belirlenememesi ve ihtilaflı seçim ihtimali de piyasa beklentilerini olumsuz etkiliyor.

Nordea Investment Fund kıdemli makro stratejisti Sebastien Galy, “Belirsizlik çarşamba sabahı uyanana kadar devam edecek ve sonrasında Başkanlığı ve Senato’yu kimin aldığını öğrenebileceğiz.” dedi.

Apollo Global Management baş ekonomisti Torsten Slok ise "Seçim sonuçları önümüzdeki 1-2 gün boyunca piyasaları şekillendirecek." dedi.

Hisse Piyasaları

S&P 500 vadelileri yüzde 1.4 yükseldi.

Stoxx Europe 600 endeksi Londra saatiyle 10:35'te yüzde 1.8 yükseldi.

Nasdaq 100 vadelileri yüzde 1 artış kaydetti.

MSCI Asya-Pasifik Endeksi yüzde 1 yükseldi.

Döviz

Yen yüzde 0.1 yükselerek 104.65 dolar seviyesinden işlem gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.5 düşüş yaşadı.

Euro/Dolar paritesi yüzde 0.42 artışla 1.1696 oldu.

Tahviller

ABD 10 yıl vadeli hazine tahvili faizi 3 baz puan yükselerek yüzde 0.87 oldu.

Almanya 10 yıllıklarının faizi 2 baz puan artarak yüzde -0.62 oldu.

İngiltere 10 yıllıklarının faizi 3 baz puan artarak yüzde 0.25' çıktı.

Emtia

Batı Teksas Petrolü (WTI) yüzde 3.2 yükselerek varil başına 37.99 dolar seviyesine ulaştı.

Altın yüzde 0.2 değer kazanarak ons başına 1,898.79 dolar seviyesinden işlem gördü.