Advertisement

Asya hisse senetleri, yatırımcıların daha fazla can kaybı karşısında koronavirüsün yavaşlayan yayılma hızını değerlendirmesiyle kazançlarını düşük hacimli işlemlerde üçüncü güne taşımaya hazırlanıyor.

Petrol küresel üreticilerin kilit önemdeki toplantısı öncesinde dalgalanmaya devam etti. Japonya hisse senetleri yüzde 1'den fazla tırmandı. Kore ve Avustralya hisseleri de yükseldi. Hong Kong ve Çin görece düşük performans gösterdi. S&P 500 Endeks vadelileri erken işlemlerde dalgalanmasının ardından Londra saatiyle 06:00'da seansın en yüksek seviyesini gördü. Dayanak endeks Salı günkü işlemlerde kazançlarını azalttı. Avustralya Doları S&P Global Ratings'in not görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e düşürmesinin ardından değer kaybetti.ABD Hazine tahvilleri bu haftanın en düşük seviyesini görmesinin ardından fazla değişmedi.

S&P 500 Endeksi Salı günü Mart düşüğünden yüzde 20 yükselmiş olmakla birlikte, İngiltere'de ve New York eyaletinde can kaybının en yüksek seviyeye ulaşması yatırımcılara salgının kontrol altına alınmaktan oldukça uzak olduğunu hatırlatıyor. Yine de New York'ta yeni vaka sayısı yavaşlarken İtalya 13 Mart'tan beri en düşük yeni vaka sayısını açıkladı. Bazı Avrupa ülkeleri kısıtlamaları gevşetmeyi planlıyor.

JPMorgan Asset Management küresel CIO'su Bob Michele, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta "Çeyrek ilerledikçe yatırımcılar destek ve yardım formunda gördüğümüz her şeyin ekonominin zorlukları yenmesini sağlayacağını anlamaya başlıyor. Ekonomiyi bulunduğu noktadan çok daha hızlı bir şekilde ilerletecek olan teşvik değil." dedi.

Petrol ay başından bu yana en zayıf seviyesine gerilemesinden beri yükseldi. Yatırımcılar dünyanın en büyük üreticilerinin koronavirüs salgınından kaynaklı beklenmedik talep kaybını dengelemek için yeterli üretim kısıntısına gidilmesi yönünde bir anlaşma yapıp yapamayacağını değerlendiriyor.

Yeni Zelanda Doları, merkez bankasının varlık alım programının büyüklüğünü ve ölçeğini genişletme konusunda açık olduğunu söylemesinin ardından düştü.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 06:02'de yüzde 0.6 yükseldi. Dayanak endeks Salı günü yüzde 0.2 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.1 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.8 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.9 arttı.
Kospi Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.3 geriledi.

Döviz

Yen yüzde 0.1 ekside dolar karşısında 108.90 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.1 düşüşle 7.0768'den alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 düşüşle 1.0866 oldu.
Yeni Zelanda Doları yüzde 0.4 düşüşle 59.51 ABD Centi'ne geldi.
Avustralya Doları yüzde 0.7 ekside 61.28 ABD Centi'ne indi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan artarak yüzde 0.72 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 0.95'e yükseldi.

Emtia

WTI petrolü Salı günü düşmesinin ardından yüzde 5.8 yükselerek varili 25.02 dolar oldu.
Altının onsu 1,648 dolar seviyesinde yatay seyretti.